Notícies

NOTÍCIES

Neix FASHIONJOB: el projecte per connectar empreses, estudiants i joves professionals del sector tèxtil i de la moda a Catalunya

MODACC

  • Amb el suport d’ACCIÓ, Modacc lidera aquesta iniciativa amb la col·laboració de l’escola de Disseny LCI Barcelona, el centre d’innovació tèxtil FITEX, l’escola de Costura i Moda Qstura, l’escola Superior de Disseny ESDI i L’institut Intexter de la Universitat Politècnica de Catalunya.
  • Entre les principals iniciatives del projecte destaca el desenvolupament de la plataforma FASHIONJOB, l’organització d’esdeveniments professionals, accions formatives i la creació de materials audiovisuals.


Es posa en marxa el projecte FASHIONJOB, que ha estat impulsat per l’Agència per a la Competitivitat de l’empresa catalana ACCIÓ dins del marc del programa Iniciatives de Reforç Competitiu 2024. Aquesta iniciativa, liderada pel Clúster Català de la Moda (MODACC), compta amb la col·laboració de destacades entitats com FITEX, Qstura, LCI Barcelona, ESDI i UPC Intexter. FASHIONJOB té com a objectiu principal establir vincles entre les empreses, els estudiants i els joves professionals del sector tèxtil i de la moda a Catalunya, promovent la seva col·laboració i el desenvolupament conjunt de noves iniciatives en aquest àmbit.

El projecte sorgeix com a resposta a les dificultats de les PIMES catalanes per captar i fidelitzar talent en un context de canvis constants i una tendència demogràfica desfavorable, amb la jubilació progressiva de la generació del Baby Boom i una oferta limitada de joves professionals. FASHIONJOB busca apropar les necessitats de les empreses a les expectatives dels nous talents.

Els principals objectius del projecte inclouen la creació d’una plataforma digital, FASHIONJOB, desenvolupada per LCI Barcelona, amb la finalitat de connectar l'oferta i la demanda d'ocupació especialitzada en el sector tèxtil i de la moda. A més, s’organitzaran esdeveniments com el TALENT DAY, liderat per UPC Intexter, que reunirà fins a 50 empreses i que preveu generar unes 500 connexions professionals. El projecte també inclou la realització de sessions formatives i càpsules d’aprenentatge per millorar els processos d’atracció i retenció de talent de les empreses, a càrrec d’ESDI, així com l’elaboració d’una guia de bones pràctiques identificades per Qstura per promoure la transferència de coneixement dins l’ecosistema. FITEX serà l’identificadora de les necessitats professionals de les empreses i encarregada de connectar amb nous talents.

Una de les peces clau del projecte serà la posada en marxa de la plataforma digital FASHIONJOB, que es convertirà en un espai on les PIMES catalanes podran publicar ofertes laborals i els joves professionals podran presentar-se mitjançant cartes de presentació i currículums. Aquest entorn virtual estarà dissenyat per adaptar-se a les necessitats específiques del sector en matèria de capital humà. A més, es generaran materials audiovisuals perquè els estudiants puguin conèixer les competències i tasques reals de professionals que es troben en actiu, reduint la distància entre les expectatives dels alumnes i la realitat professional.

FASHIONJOB també valora el lideratge femení. Una part destacada de les professionals implicades en el projecte són dones expertes en el sector tèxtil i de la moda que aporten la seva experiència i donen visibilitat al paper clau de la dona en aquesta indústria.

Amb una durada prevista de 9 mesos, el projecte es desplegarà fins a l’agost de 2025, implicant empreses del Clúster, partners i col·laboradors. FASHIONJOB no només pretén solucionar problemes de captació de talent, sinó també actualitzar les competències dels nous professionals i promoure una indústria sostenible, tecnològica i adaptada a les necessitats del mercat actual.

Per a més informació sobre FASHIONJOB es pot contactar amb Modacc a través del correu info@modacc.cat.

Recursos

Comparteix-lo!

DESTACATS

NOTÍCIES RELACIONADES

Modificar cookies