NOTÍCIES

Es crea una nova aliança per promocionar la transició verda i digital de la indústria de la moda

Maria Carbonell

Març 2022. Barcelona / Copenhagen  / Aix-en-Provence / Ruse / Iasi – Projecte CLOTH – Cluster Alliance fOr the Transition to green and digital fasHion – és la nova aliança europea dins el sector de la moda, amb l’objectiu de crear un ecosistema favorable de stakeholders, des d’una perspectiva intersectorial, que porti a un sector de la moda europeu més verd, intel·ligent, competitiu i innovador.

El projecte CLOTH està integrat per 5 socis de 5 països europeus (Espanya, Bulgària, Romania, Dinamarca i França) que treballen en diferents cadenes de valor: moda i tèxtil, economia circular, indústria creativa i digital.

Per tal d’aconseguir aquests objectius, els socis del CLOTH desenvoluparan i organitzaran una sèrie d’activitats.

Durant la primera fase, el consorci analitzarà les tendències i reptes del sector tèxtil i de la moda en cadascuna de les regions i països participants i crearà un mapa de la indústria. L’objectiu és obtenir una imatge real de l’ecosistema del tèxtil i la moda, i identificar la solució que ajudi al sector a ser més circular i sostenible.

Utilitzant el mapa i l’anàlisi de dades, el consorci desenvoluparà un full de ruta per la cooperació a llarg termini. Per aconseguir-ho es treballarà en l’actualització de l’estratègia individual dels clústers per anivellar el seu contingut amb l’estratègia comuna del consorci, millorant el nivell de l’etiqueta dels clústers, definint i aprovant l’estratègia comuna i un full de ruta per la seva implementació, definint i implementant el programa de formació per empreses per progressar cap a l’excel·lència de clústers.

Plataforma de moda dedicada a  PIMES i stakeholders

Durant aquest projecte es dissenyarà una Plataforma de moda per donar suport als membres dels clústers per compartir el know-how,  experiències, bones pràctiques i avançar cap a un sector més competitiu, verd, intel·ligent i internacional. Almenys, s’espera que participin en la Plataforma de Moda al final del projecte fins a 50 PIMES i stakeholders.

A més, el consorci definirà i implementarà el programa ClusterXchange. Durant aquest programa s’oferirà formació adreçada als managers dels clústers i altres membres dels clústers per millorar les seves habilitats de coordinació, així com el coneixement tècnic i emprenedor.

Intercanvis a curt termini durant  el programa ClusterXchange

Durant el programa ClusterXchange s’organitzaran, com a mínim, 100 intercanvis entre membres d’altres clústers europeus. Aquests intercanvis inclouen PIMES (75), clústers (10), start-ups (5), grans empreses (5) i empreses públiques (5). Aquesta activitat facilitarà els intercanvis d’experiències i bones pràctiques entre PIMES i clústers. A més, el programa d’intercanvi crearà i promourà oportunitats de negoci dins el sector de la moda, incloent cadenes de valor en els sectors de la moda, l’economia circular i l’ecosistema digital.

El programa ClusterXchange oferirà un atractiu conjunt d’activitats adreçades a les necessitats reals de les PIMES.

El projecte CLOTH és creat pel Consell Europeu d’Innovació i Agència Executiva de les PIMES (EISMEA), sota els poders delegats per la Comissió Europea, el programa COSME, convocatòria COS-CLUSTER-2020-3-03 / COS-CLUSTER-2020-3-03-1 (Programa d’Excel·lència de Clústers Europeus amb el programa ClusterXchange connectant ecosistemes i ciutats).

Socis:

Agrupació Catalana del Tèxtil i la Moda (MODACC) – Espanya

Bulgarian Fashion Association (BFA) – Bulgària

Ea Eco-entreprises Association (EA) – França

Asociata Iconic Cluster (ICONIC) – Romania

Lifestyle and Design Cluster (LDC) - Dinamarca

Recursos

Comparteix-lo!

DESTACATS

NOTÍCIES RELACIONADES

Modificar cookies