Clúster Català de la Moda (Modacc)
A Tunísia, la industria tèxtil i de la confecció és referent en l’economia del país fins al punt que és un dels sectors que genera més ocupació. Per la seva localització geogràfica, és un país proper on les empreses catalanes poden trobar fabricants i proveïdors de proximitat, de ràpid servei i flexibles en el modelatge i les quantitats. Per això, des del Clúster català de la moda Modacc, aprofitant el programa de desenvolupament econòmic pel sector tèxtil tunisià organitzat per ITC (International Trade Center), i amb la cooperació del centre tecnològic Fitex, s’aposta per a la creació d’una aliança estratègica entre empreses catalanes i empreses tunisianes amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector tèxtil i de la confecció.
Precisament, amb la finalitat de promoure les exportacions tèxtils i de confecció entre països, el dilluns 3 d’octubre tindrà lloc a Barcelona una trobada professional entre productors tunisians del sector amb empreses catalanes de la moda. L’esdeveniment, que compta amb el suport d’entitats com el CEPEC (Centre de Promotion des Exportations de la Tunisie), serà en format Showroom on es podran veure exposades peces tunisianes de denim, punt i plana, llenceria, roba de bany, roba esportiva, etc. I alhora, serà també una oportunitat per conèixer nous fabricants i establir possibles acords de col·laboració. Es pot consultar més informació de l’esdeveniment i inscriure–s’hi a través de la pàgina web de Modacc: https://www.modacc.cat/events/showroom-made-in-tunez/
El projecte es fa en el marc del Programa Mundial del Tèxtil i la Confecció (GTEX), organitzat per l’International Trade Center, amb l’objectiu de promoure les exportacions tèxtils i de confecció dels països del Nord d’Àfrica.
El programa GTEX, que és finançat pel Govern de Suïssa i cofinançat pel Govern de Suècia, està previst que es desenvolupi fins al desembre del 2022 i la seva tasca és connectar i promoure les exportacions tèxtils i de confecció dels països d’Àsia Central, Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, per tal d’estimular l’ocupació i la generació d’ingressos al llarg de la cadena de valor. En la fase inicial, el projecte es dirigeix a Egipte, Jordània, Marroc, Tunísia, Kirguizistan i Tadjikistan.
Segons David García, director executiu de Clúster Català de la Moda “El dèficit en la capacitat de confecció a Europa i la necessitat de construir noves cadenes de valor més sostenibles ens estimula per a construir una cooperació estable amb la indústria tèxtil - confecció de Tunísia”.
8 novembre 2024
Dimecres 6 de novembre es va celebrar el segon aniversari del Pacte per a la Moda Circular a Catalunya. A l’acte hi van assistir les empreses i entitats compromeses amb la circularitat del sector tèxtil i de la moda català.
28 octubre 2024
El projecte europeu JUST FASHION ha tingut el seu inici, el dilluns dia 28 d’octubre, amb la celebració de la primera reunió entre col·laboradors. Han sigut presents a la trobada en línia les 20 entitats, organitzacions i empreses que formaran part del projecte.
21 octubre 2024
- Els col·laboradors del projecte, procedents de Dinamarca, Finlàndia, Romania i Espanya, van anar a Igualada per celebrar la Plenary Meeting els dies 17 i 18 d’octubre.
- CRAFTIT-4SD pretén revolucionar el món de la moda, unint la tradició artesana i la innovació tecnològica amb una visió sostenible i de respecte envers l’entorn natural i social.