NOTÍCIES

El Clúster Català de la Moda lidera tres dels projectes i participa en altres dos, amb un finançament conjunt de 882.790€

Clúster Català de la Moda (Modacc)

El Clúster Català de la Moda, Modacc, juntament amb vint-i-tres actors clau més -5 clústers, 15 empreses i 3 centres de coneixement- finalitza l’any liderant tres projectes, i participant en dos més amb un finançament de 882.790€. Aquest esforç conjunt reflecteix la col·laboració estratègica entre diversos sectors per impulsar la innovació a la indústria de la moda.

Cal destacar que a nivell nacional s'han aprovat 93 projectes a Catalunya, amb un finançament total de 17,5 milions d'euros, mentre que a nivell estatal la línia d'ajuts ha arribat als 53,8 milions d'euros. Per obtenir més informació sobre aquestes dades, es pot accedir al portal oficial del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.


Els projectes aprovats han estat els següents:

MODAHUB

Es tracta d’un projecte centrat en el desenvolupament d'una plataforma digital en la qual les petites i mitjanes empreses de la indústria de la moda comparteixen indicadors d'ecommerce, així com un sistema de tractament massiu d'anàlisi d'aquestes dades, amb la finalitat de potenciar la intel·ligència competitiva de les empreses. El projecte es realitza amb la col·laboració de Star Textil, Berneda, Simorra, TAO Workers, Branding 1929, Jelliby, ASECOM i MODACC.


DIGITAL  LABEL

Consisteix en el desenvolupament d'un sistema de traçabilitat flexible i versàtil del producte tèxtil mitjançant la incorporació d'eines digitals com ara les etiquetes intel·ligents RFID o QR. El sistema de traçabilitat permetrà a les empreses del sector tèxtil un procediment d'actuació tenint en compte les seves necessitats, contribuint a l'optimització dels recursos humans i matèries primes emprades durant el procés de producció, distribució i comercialització, així com a la millora del control d'inventari. Aquest desenvolupament possibilitarà una millora en la circularitat del sector tèxtil. Roberto Verino, Sepiia, FITEX, ASECOM i MODACC, són els participants del projecte.

 

LONG  LIFE TEXTILES

Projecte de recerca industrial per al disseny, desenvolupament i prototipat d'un model que permeti allargar la vida útil dels productes tèxtils gràcies a l'ús de les tecnologies disruptives de la indústria 4.0 i Internet de les coses. Long Life Textiles ha estat gestionat per Barcelona Centre de Disseny, Augusto Bellini, Inèdit, Nutcreatives, Nanimarquina i MODACC.


BIOCEL

Consisteix en un projecte de recerca industrial d'un sistema de producció, monitorització i aplicació de filaments tèxtils amb base biològica. Els participants han estat Clúster MAV, LCI, Dan*na, FITEX, Elisava i MODACC.


SUITSUBEST

Projecte de recerca per al disseny, desenvolupament i prova de l'ús del Reforçament d'Aprenentatge en l'entorn del màrqueting en el sector de la moda, a càrrec del Clúster Digital de Catalunya, Simorra, Ais, Fhios i MODACC.

 

 Els cinc projectes han estat finançats  pel Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, a la convocatòria  d’Ajuts a Agrupaciones Empresariales Innovadoras, dins del Plan de  Recuperación, Transformación y Resiliencia.


Recursos

Comparteix-lo!

DESTACATS

NOTÍCIES RELACIONADES

Modificar cookies