Notícies

NOTÍCIES

Deduccions fiscals per mostraris tèxtils

Clúster Català de la Moda (Modacc)

Introducció

La Llei 27/2014 de 27 de novembre de l’impost de societats és el marc regulatori de totes les deduccions en matèria d’R+D+i (article 35) que inclou les modificacions a les legislacions anteriors:  Llei 14/2013 de 27 de desembre, Llei 4/2008, de 25 de desembre i Llei 23/2005 de 18 de novembre, llei que per primera vegada reconeixia els mostraris tèxtils com activitat d’innovació i en regulava el procediment per poder ser fiscalment deduïbles a l’impost de societats.

La Llei 4/2008 estableix que l’activitat d’innovació tecnològica inclou els mostraris tèxtils, de la indústria del calçat, del curtit, de la marroquineria, de la joguina, del moble i de la fusta, sempre que no puguin convertir-se o utilitzar-se per aplicacions industrials o per la seva explotació comercial.

L’empresa disposa de 18 anys per aplicar-se la deducció.

Les despeses que integren la base de la deducció han de correspondre a activitats fetes a España o en qualsevol Estat membre de la Unió Europea o de l’Espai econòmic Europeu.

El Ministerio de Economía y Competitividad estableix uns límits de despesa relacionada amb el volum de facturació de l'empresa, que són els que es poden veure al quadre següent. Aquests límits en cap cas són excloents d'aplicar la deducció en cas de sobrepassar-los tant en facturació com en despesa. En aquest cas, únicament cal justificar la superació dels límits així com aportar les fitxes d'ampliació i auditoria econòmica realitzada per l'autoritat certificadora.
En el cas que una empresa tingui un mostrari que inclogui una col·lecció de pell o de marroquineria, per documentar la deducció, caldrà diferenciar entre calçat i marroquineria, essent necessari fer dues memòries tècniques i econòmiques separades.


Es poden deduir un 12% de les despeses de mostraris de les següents categories:

Despeses deduïbles en mostraris tèxtils

Personal: disseny intern, patronatge, tissatge, tall, confecció, qualitat, fitxes tècniques).

Col·laboracions externes: tallers externs que facin tasques de prototipatge, tissatge, confecció...

Materials fungibles: fornitures, filatura, compra de teixits...

Immortalització del prototip (disseny gràfic i fotografia dels catàlegs de mostres).


Documentació de la deducció

La deducció s’ha de deixar documentada tant tècnica com comptablement per tal de poder donar resposta a qualsevol inspecció a que l’empresa pugui ser requerida.

Des de Fitex s'encarreguen de tot el procés d’assessorament en la tria de despeses i de la redacció de la memòria tècnica i econòmica, sempre treballant conjuntament amb l’empresa i fent que el procés sigui el més senzill possible.


Certificació de la deducció i informe motivat

El Ministerio de Economía y Competitividad dóna la possibilitat de certificar la deducció a través de l’emissió de l’informe motivat, informe que certifica que totes les despeses incloses a la deducció són certes i “blinda” la deducció davant de possibles inspeccions del Ministeri d’Hisenda.

L’informe motivat NO és obligatori per a la aplicació de la deducció però sí que és vinculant.

La certificació prèvia a l’emissió de l’informe motivat l’ha de fer una entitat homologada per ENAC. Des de Fitex acompanyen en tot el procés de tràmit tant per la certificació com per la sol·licitud de l’informe motivat.


Per a més informació o dubtes, contacteu amb Lídia Morcillo: lidia@fitex.es  

Recursos

Comparteix-lo!

DESTACATS

NOTÍCIES RELACIONADES

Modificar cookies